vv_2018-09_rogaska_pc-vrelec_potokar_strehovec-235-2.jpg

BUSINESS CENTER VRELEC

LOCATION
Rogaška Slatina, Slovenija

CLIENT
Municipality of Rogaška Slatina

PROJECT YEAR
project 2014 - 2016
construction 2017 - 2018

ARCHITECTURE OFFICE
Ravnikar - Potokar arhitekturni biro d.o.o.

ARCHITECTURE
Andrej Strehovec, Robert Potokar

PHOTOS
Virginia Vrecl

A main design idea for the Business center Vrelec is focused on the orientation of the plot and views towards the eastern part of the promenade of Zdraviliški park Rogaška Slatina. The new building, therefore, acts as an urban connection to the axis of the promenade and vertical emphasis besides the main roundabout. It also offers nice views from the loggia.

The building has 4 floors and houses several offices and a cafeteria. Plan, construction, communication cores, and glazing are all organized in a way that offers as much flexibility and natural lighting to the offices as possible. Loggia on the 3rd floor with a nice view of the surroundings can be accessed via a public hallway.

The facade consists of horizontal glazing and vertical wooden cladding, which is designed to play with depth, width, and shift of facade raster. They create a rhythm that communicates with the surroundings - local streets, railway and vernacular architecture of the countryside.