vv_2018-10_ptuj_zarni zid_potokar-242_2.jpg

URN WALL AT CEMETERY ROGOZNICA

LOCATION
Ptuj, Slovenija

CLIENT
City Municipality of Ptuj

PROJECT YEAR
project 2016 - 2017
construction 2017 - 2018

ARCHITECTURE OFFICE
Ravnikar - Potokar arhitekturni biro d.o.o.

ARCHITECTURE
Robert Potokar, Špela Kuhar, Tina Gradišer

PHOTOS
Virginia Vrecl, Robert Potokar

Urn wall is situated in a forest clearing and is designed as an introverted circular space; the specific shape is framing views and giving place for contemplation a special kind of serenity. The wall is in circular shape and divided in three parts. It is made of concrete and overlaid with dark brown local brick.

The overflowing colours of bricks synchronize with colours of surrounding forest and all together are united in a uniform calm place. The bricks of walls are stacked to the principle of mosaic and form an interesting pattern.