domov 
kontakti
podjetje
ekipa
obvestila

Zimski Dvorec Bloke

Objekt          Lovski dvorec Godičevo
Avtor arhitekture   Vojteh Ravnikar u.d.i.a.
z Blažem Budjo u.d.i.a.
Idejna zasnova   Vojteh Ravnikar u.d.i.a.
Martina Tepina u.d.i.a.
Tanja Košuta u.d.i.a.
Projektna skupina   Vojteh Ravnikar u.d.i.a.
Blaž Budja u.d.i.a.
Vodenje projekta       Blaž Budja u.d.i.a. 
Projekti in gradnja   projekti - l. 2003/06
gradnja l. 2005/08
Statika   Vilko Šuligoj, u.d.i.g.
Strojne instalacije   Nevenka Škrabe, u.d.i.s.
Elektro instalacije   Tomi Križaj el. tehnik
Projekt notranje opreme    Branko Uršič 
Kvadratura   neto tlorisna površina - 995.00 m2
bruto tlorisna površina - 1352.00 m2
površina zemljišča - 1749.00 m2
Investitor   zasebni
Fotografije       Blaž Budja 

Dvorec Godičevo predstavlja neko temo v novejši in siceršnji slovenski arhitekturi. Gre za umestitev arhitekture v neokrnjeno naravo, kar naj po svoje navaja na razmišljanja o vili kot idealnem sožitju grajenega z naravo.
Vendar narava naloge narekuje tipološko drugačen pristop k rešitvi. Gre za tip zgradbe, ki s svojo podčrtano linearnostjo vzpostavlja ravnovesje merila med arhitekturo – dvorcem in vseobsegajočo naravo.
Sorazmerno obsežen programski sklop prostorov je tako razvrščen vzdolž plastnic na terenu. Vzdolžna, nekoliko nad terenom lebdeča stavbna forma zagotavlja dominacijo v prostoru, hkrati pa stanovalcem omogoča doživetje čudovite panorame v največji možni meri.
Osrednji dvovišinski prostor z mogočnim kaminom, jedilnico in galerijo slik, orožja ter lovskih trofej predstavlja srce dvorca. Levo in desno krilo gostita spalnici v nadstropju, v pritličju pa servisne prostore s kuhinjo na levi strani lovskega salona, na desni pa delovni kabinet s knjižnico. Ta je z internimi stopnicami povezan s spalnico v nadstropju.
Servisni trakt s konjušnico za dva konja, garažo, shrambo, manjšo delavnico in tehničnim prostorom za ogrevanje je izmaknjen iz siceršnje osi dvorca in je navezan na osnovno komunikacijsko arterijo