domov 
kontakti
podjetje
ekipa
obvestila

Ureditev Press centra Ministrstva za javno upravo

Objekt          Ureditev Press centra Ministrstva za javno upravo
Lokacija       Tržaška cesta 21, Ljubljana
Avtorja arhitekture   Robert Potokar u.d.i.a.
Blaž Budja u.d.i.a.
Projektna skupina   Robert Potokar u.d.i.a.
Blaž Budja u.d.i.a.
Projekti    projekt l. 2007
izvedba- l. 2007
Strojne instalacije   Hvac Project d.o.o., Ljubljana
Elektro instalacije   Te biro d.o.o., Ljubljana
Kvadratura   65 m2
Investitor   Ministrstvo RS za javno upravo
Investicijska vrednost:              80.000 EUR
Fotografije:   Blaž Budja

Obstoječi lokal v stavbi Ministrstva za javno upravo je bil izveden do tretje gradbene faze, z delno izdelanimi strojnimi instalacijami, ki so bile po prvotnem projektu predvidene za oskrbovanje lokala s pisarnami. V objektu je bil postavljen le gradbiščni elektro priključek. Relativno majhen in podolgovat prostor izmer 5.20 x 12.60 m je bilo potrebno urediti v konferenčno dvorano.

Obstoječi prostor se je predelil v dva dela: zaledni del s pisarno in skladiščem ter reprezentančni del s konferenčno dvorano, v kateri se odvijajo tiskovne konference ministra. Vhodni del za publiko in novinarje je ostal preko obstoječih vrat, medtem ko se je vhod za ministra izvedel z novimi vrati v steni. Na tak način vstopa minister direktno na podij, pred luči žarometov...

Izbrani so bili domači materiali: obloge in strop iz brezovih furniranih plošč ter kamniti tlak iz slovenskega hotavelskega marmorja, ki kot nekakšen tepih zaobjame dvorano. Kamnita obroba se ob ministrovih vratih pretvori v vertikalno steno - portal, ki postane prostorski označevalec prihoda ministra.

Govorniška miza lahko postane z obratom preko svoje osi oblazinjena klop za sedenje.